Monday, October 4, 2010

31 Weeks Pregnant Foods

bites the leek scamorza

Come prima ricetta vi propongo questo piatto adatto ad una cucina vegetariana, ma gustoso anche per chi mangia di tutto di più :)


Costo : economico - Difficoltà : 1/3 - Preparazione : 35 minuti - Abbinato a vino bianco

INGREDIENTI PER 4-6 persone
  • 300g di scamorza affumicata
  • 4 porri grossi
  • 4 scalogni grossi
  • 1 rametto di timo
  • 6 cucchiai of extra virgin olive oil salt

PREPARATION
1 Peel and chop the shallots, take a pan and add four tablespoons of oil, therefore, high heat, let dry shallots for 10 minutes. Meanwhile, the washed and dried thyme leaves, past the 10 minutes of cooking add the leaves, shallots, salt and let cool.

2
Cut in half the length of the leeks, wash and Privatel the hard outer leaves, then boil for two minutes in a pot with boiling salted water, then drain them, put them to dry on a towel for a few minutes and divide in leaves.

3
scamorza Remove from the outer parts darker, cut into small pieces, add it to the shallots and stir well, then picked up a spoonful of this mixture at a time and wrap it with the leaves of leek larger, going to create a kind of packages .

4
packages available well side by side in an ovenproof dish, toss with remaining oil and bake at a temperature of 190 ° C for about 3-4 minutes. Then serve it still warm from the oven.

Bon appetit! :)


Speaking of nutrition: the advice of Francis
carbohydrates for an average of 100 grams of leek is proving a little more than 14. Lo scalogno sono circa 18, quindi diviso per 4-6 persone non ha una incisività tale da essere un piatto che presenta un eccessivo apporto di Carboidrati.

I 300 grammi di scamorza sono meno incisivi di quello che si potrebbe pensare; infatti per 100g, hanno in media i seguenti valori nutrizionali:

  • Carboidrati: 7,2 gr.
  • Grassi: 10.1 gr
  • Proteine: 22 gr

Il vero fattore di "cicciosità" è il famoso olio di oliva, che è pressochè 100% grasso vegetale; se un cucchiaio è circa 10 grammi di olio di oliva, fanno 60 grammi per i 6 richiesti dalla ricetta, sommato ai grassi della scamorza abbiamo 90,3 grammi di grassi.
divided by 4 servings are 22.5 grams of fat divided by 6 servings
are about 15 grams of fat. The

cicciometro for this dish, amounted to 7 / 10

A dish to eat every now and then with an eye to not overdo it, because the portions are small but loaded with fat, and it's easy to eat more of an increasing one-pot daily fat considerably.

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