Friday, January 21, 2011

Birthday Present Request With Invitation

Chicken Satay with peppers and eggplant tempura rolls cabbage


Adoro la cucina etnica.

Specialmente quella orientale .
Mi affascina perché per me è molto di più che gusti strani con salse strane e cotture strane.
Per me è una perfetta unione di sapori e di colori , piacevole al gusto ma anche alla vista , del resto l’ estetismo è una caratteristica molto presente nella cultura orientale.
Preferisco le ricette lunghe ed elaborate , mi piace sentire gli ingredienti a tutto campo, sperimentarne di nuovi (come la salsa di soia dolce che è stata una piacevolissima scoperta) e vederli amalgamarsi tra loro to perfection.
Among other things, yes I know they are unforgivable, I forgot to tell you that thanks to my recipe for Ramen won the contest Recipes by Oscar organized by Sara the blog "Cook and the City" that thank you again.

I studied much the recipe I am presenting today.
His writing is in fact a mix of information I found in cookbooks and on the web.
But what is the Chicken Satay, or Chicken Satay?
E ' un piatto tipico thailandese , di quelli che puoi trovare per strada vicino ad altre leccornie come scorpioni e insetti vari.
Sono degli spiedi sui quali poter sgranocchiare pollo piastrato e insaporito con una salsina a base di bagigi, noccioline, arachidi o peanuts che dir si voglia, rigorosamente non salati.
Premetto che ci sono un’infinità di varianti di questa ricetta, io come dicevo prima ho preso ciò che più mi piaceva delle versioni che ho trovato ed ho creato la mia, quindi direi che si tratta di un “Chicken Satay alla mia maniera”.

INGREDIENTI PER 4 PEOPLE
For the chicken:
450 g chicken / turkey (I used the wonderful chicken fillets)


For the sauce: 1 cup
and half unsalted Bagigi
2 cloves garlic 3 shallots

3 small dried chillies soaked in hot water
1 piece of ginger
Lemon grass (or lemon peel)

tamarind juice 2 cups water
a spoon of sugar
2 cucchiai di salsa di soia dolce


Per la tempura:
1 melanzana lunga viola
1 peperone rosso piccolo
1 peperone giallo piccolo
100 gr di farina 00
100 gr di farina di riso
Acqua frizzante GHIACCIATA q.b.


PREPARAZIONE:
tagliate a rondelle di medio spessore la melanzana e mettetela su un piatto spolverando di sale.
Fate lo stesso con i peperoni tagliandoli a faldine.
Marinate the chicken for a few hours in a bowl with soy sauce and sweet shallot (you may skip this step but I assure you it will not go to the detriment of the taste of the finished dish).
Chop the Bagigi with the mixer and set aside.
then chop all the other ingredients (garlic, shallots, chilies, ginger, lemon grass / lemon) and brown it well in a small pan (I used my lovely Pomilla by Illa) with olive oil.
Bagigi Then add the chopped, water, tamarind juice, sugar and soy sauce and let simmer for about 5 minutes stirring constantly.
Skewer the fillets of chicken with the wooden skewers and grilled previously wet well well on cast iron plate continuously brushing with sauce Bagigi and sweet soy sauce (I got a little 'sauce, put in a cup, mixed with soy sauce and used in this mix).


last thing to take in some tempura.
I do not think to tell you things new recommendation to use a portion of flour 00 and a portion of rice flour.
Least strictly advised to use sparkling water ice (put in freezer for about ten minutes).
then mix the two flours in a beautiful bowl, and slowly add the sparkling water ice until you get a batter but not too sticky.
Hey, and if you do not create lumps prestateci too much attention to the taste will be nice and tasty!
abundant Heat peanut oil in wok, and when the temperature reaches proceed with the dip the vegetables into the batter and then fry them in oil for a few seconds, until they swell and appear crisp.

Serve alongside the chicken with its sauce on a bed of lettuce and red onion cut veil, accompanied by vegetables tempura with sweet soy sauce.


Buon week end e grazie davvero per l’affetto che mi dimostrate ogni giorno, vi voglio bene!




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